Despre site

Espresso Filosofic reprezintă un proiect pornit din pasiune, în 2016, ce a luat formă juridică cinci ani mai târziu, prin intermediul Asociației Espresso Filosofic. Scopul asociației este promovarea și dezvoltarea culturii și educației în rândul diverselor categorii sociale. În acest sens, asociația își concentrează activitatea asupra promovării filosofiei, în plan principal, dar și asupra unor domenii conexe, precum literatura, psihologia, economia, gastronomia și istoria, dar și a altor domenii ce pot fi asociate zonelor culturale și educaționale din sfera ideilor.

Website-ul Espresso Filosofic vizează prezentarea pe scurt a esențelor tari din principalele doctrine filosofice sau din operele principalilor gânditori ai lumii. Inițial, articolele s-au axat pe trei direcții principale: filosofia politică, filosofia economică și filosofia religiei, aceste subdiviziuni ale filosofiei fiind cele care au influențat cel mai mult evoluția societală de-a lungul veacurilor, proces care continuă și în prezent.

Ulterior, a fost creată o nouă categorie, a curentelor filosofice. De asemenea, pagina de filosofie altfel, ce conține viziuni filosofice, completează singurul website din România dedicat filosofiei .

Espresso Filosofic poate fi urmărit atât pe Facebook, cât și pe Instagram, pagini din care vei descoperi conținut filosofic adițional față de cel prezentat pe website.

În cazul în care dorești să publici un articol pe Espresso Filosofic, te invit să trimiți propunerea ta la contact@espressofilosofic.ro, urmând a conveni apoi asupra detaliilor.

espresso filosofic

De asemenea, te invit să te abonezi la newsletter-ul Espresso Filosofic. Acesta este trimis săptămânal și abordează diferite teme filosofice actuale - https://espressofilosofic.substack.com/.